Кирилюк, Д.2025-03-202025-03-202024Кирилюк, Д. (2024). Технологія розсільного сиру «бринза» підвищеної харчової цінності. У Т. І. Юдіна (Ред.). Крафтові технології: гастрономічні інновації: Збірник наукових статей студентів, які здобувають освітній ступінь «магістр». (с. 32–38). Державний торговельно-економічний університет.https://ur.knute.edu.ua/handle/123456789/7821У статті обґрунтовано технологію розсільного сиру «Бринза» з використанням козиного молока та насіння пажитника. Наведена рецептура та технологічна схема виробництва розсільного сиру «Бринза» із використанням козиного молока в кількості 50% та насінням пажитника – 7% від маси молока. Отримані дані, характеризують розроблений крафтовий сир «Бринза» як продукт, що має гарні органолептичні показники та високу харчову цінність. За результатами проведених досліджень розраховано комплексний показник якості та побудовано модель якості розсільного сиру «Бринза» із козиним молоком та насінням пажитника.ukAttribution 4.0 InternationalТехнологія розсільного сиру «бринза» підвищеної харчової цінностіArticle