Савінова, Д.2025-03-182025-03-182024Савінова, Д. (2024). Технологія тортильї із використанням гарбузового насіння. У М.Ф. Кравченко (Ред.), Ресторанні технології. Інноваційні технології ресторанної продукції: Збірник наукових статей студентів, які здобувають освітній ступінь «магістр». (с. 155–162). Державний торговельно-економічний університетhttps://ur.knute.edu.ua/handle/123456789/7686У статті визначено перспективність заміни в рецептурі тортильї частини борошна пшеничного на гарбузове насіння, яке характеризується покращеним хімічним складом з більш високим вмістом білків, ліпідів, вуглеводів, клітковини, вітамінів, макро- та мікро-елементів. Розроблено та досліджено органолептичні показники модельних композицій з використанням гарбузового насіння та олії авокадо в різних співідношеннях. На основі техно¬логічних відпрацювань визначено оптимальну модельну композицію. Розраховано поживну цінність тортильї з використанням гарбузового насіння. Представлено техно-логічну схему приготування розробленої стравиukAttribution 4.0 Internationalтортильягарбузове насінняолія авокадомодельні композиції tortillapumpkin seedsavocado oilmodel compositionsТехнологія тортильї із використанням гарбузового насінняArticle155–162