Синявська, Д.2025-07-032025-07-032023Синявська, Д. (2023). Технологія холодних закусок підвищеної харчової цінності. У М. Ф. Кравченко (Ред.), Ресторанні технології. Моделювання харчової продукції спеціального призначення (с. 161–167). Державний торговельно-економічний університет.https://ur.knute.edu.ua/handle/123456789/10588У статті обґрунтовано та розроблено технологію холодної закуски «Брускета з осетром». Доведено доцільність використання у розробленій технології білкових висівок з амаранту, насіння кунжуту та олії з кедрових горіхів. Отримано комплекс даних, що характеризують якість розробленої продукції, доведено її високу харчову цінність за рахунок збільшення вмісту білків, харчових волокон, вітамінів та мінеральних речовин. За результатами проведених досліджень розраховано комплексний показник якості та побудовано модель якості холодної закуски «Брускета з осетром».ukAttribution 4.0 InternationalТехнологія холодних закусок підвищеної харчової цінностіArticle