Кафедра Менеджменту Готельно-Ресторанного Бізнесу
Постійне посилання на фонд
Переглянути
Перегляд Кафедра Менеджменту Готельно-Ресторанного Бізнесу за Автор "Кошева Анастасія"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Управління операційною діяльністью готельного комплексу "Київ", м.Київ(КНТЕУ, 2020) Кошева АнастасіяАктуальність дослідження полягає у тому, що на сучасному етапі розвитку підприємств готельного бізнесу операційна діяльність є основним предметом формування систем управління, що забезпечує їх конкурентоспроможність та стабільність розвитку. Розвиток операційної діяльності в готельному бізнесі є одним із пріоритетних напрямів менеджменту. Із позицій теорії управління результативність організації безпосередньо залежить від ефективної її операційної діяльності. Формування умов для ефективного провадження операційної діяльності з урахуванням ряду чинників внутрішнього та зовнішнього середовища виступає важливою складовою системи управління підприємствами готельного бізнесу. Операційна діяльність є комплексною категорією, що поєднує у собі як особливості сервісного управління готелями, так і елементи їх менеджменту, фінансового управління та маркетингу. Важливість дослідження операційної діяльності підприємств готельного бізнесу пояснюється тим, що саме вона виступає базовою системою бізнес-процесів, які забезпечують інтереси усіх стейкхолдерів у готельному бізнесі (власників, споживачів, працівників, суспільні та державні інститути, тощо). Особливості операційної діяльності на підприємствах готельного бізнесу розкриті у працях таких науковців, як Босовська М. В., Верезомська І.Г., Ворошилова Г.О., Котлер Ф., Мельниченко С.В., Шеєнкова К.А., Пандяк І. Г. [6], Пелюх Г., Рогова Н. В., Рибакова С.М., Жукова А.Г. [10], Мазаракі А.А.. Шаповал С.Л., Бойко М.Г., Ведмідь Н.І. та ін. Вивчення літературних джерел свідчить про необхідність подальшого обґрунтування теоретичних та практичних засад операційної діяльності на підприємствах готельного бізнесу в сучасних умовах глобальної економічної кризи, спричиненої наслідками пандемії COVID-2019. Мета роботи – є дослідження процесу управління операційною діяльністю підприємства готельного господарства та визначення напрямів його удосконалення. Реалізація мети роботи передбачає вирішення наступних завдань: - провести аналітичний огляд літературних джерел; - розглянути функціональне поле операційної діяльності підприємства готельного господарства; - обгрунтувати економічні показники операційної діяльності готельного комплексу; - здійснити оцінювання бізнес-процесів готельного комплексу; - визначити методичні засади удосконалення управління операційної діяльності; - охарактеризувати прикладні аспекти моделювання бізнес-процесів операційної діяльності. Об’єкт дослідження – процес є управління операційною діяльністю підприємств готельного господарства. Предмет дослідження – дослідження є теоретичні та прикладні засади управління операційною діяльністю підприємства готельного господарства .