Кафедра Менеджменту Готельно-Ресторанного Бізнесу
Постійне посилання на фонд
Переглянути
Перегляд Кафедра Менеджменту Готельно-Ресторанного Бізнесу за Автор "Бабін Артем"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Проект хостелу в місті Одесі(КНТЕУ, 2020) Бабін АртемАктуальність дослідження. Розвиток готельного господарства у світі швидко розвивається. Однією з головних причин його розвитку є туристи, які подорожують. Одеський регіон є однією з найпривабливіших частин України з точки зору туризму і готельного бізнесу. Його перевагами є особливості економіко—географічного розташування, розвинута транспортна мережа, бла-годатні природно-кліматичні умови, наявність пам’ятників природи, архітектури, історії та культури. Дослідженню стану готельного господарства Одеської області присвячені наукові роботи таких вітчизняних учених, як С. С. Галасюк, В.Г. Герасименко, С.Г. Нездоймінова, О.В. Шикіної та ін. Отже, проектуваня закладу готельного госопдартсва середнього цінового сегменту в м. Одесе є актуальним. Мета випускного кваліфікаційного проекту – проектування об’єкта готельного бізнесу за результатами дослідження маркетингових, економічних, технологічних факторів та з урахуванням ергономічних, технічних, екологічних вимог. Для досягнення цієї мети у проекті вирішуються наступні завдання: - провести маркетингові дослідження регіонального ринку послуг готельного господарства в м. Одеса і обґрунтувати місце розміщення хостелу; - розробити загальну концепцію хостелу, концепцію дизайну, сервісу підприємства, визначити конкурентні переваги; - розробити перелік основних і додаткових послуг хостелу: визначити умови та чинники забезпечення процесу обслуговування; - розробити експлікацію приміщень хостелу; - обґрунтувати вибір просторового рішення приміщень різного функціонального призначення при хостелу; організацію роботи структурних підрозділів, спроектувати процес обслуговування в готелі на основі структурно-технологічних схем; - обґрунтувати організаційний дизайн проекту; - розробити прогноз результатів фінансової діяльності закладу виходячи з потреб забезпечення необхідного соціального і виробничого розвитку. Об’єкт дослідження – процес проектування об’єкта готельного бізнесу. Предмет дослідження – теоретичні, методичні та прикладні засади проектування об’єкта готельного бізнесу. Методи дослідження. В випускному кваліфікаційному проекті використані різні способи і прийоми наукових досліджень: статистичні спостереження, аналіз – для проведення маркетингових досліджень регіонального ринку послуг, математичні методи, безпосереднього обстеження підприємств готельного господарства, графічного (для візуалізації основних положень досліджень). Для систематизації отриманої інформації використані методи комп’ютерної обробки здійснені за допомогою пакетів прикладних програм. Інформаційна база. Основними інформаційними джерелами, що були використані в процесі виконання випускного кваліфікаційного проекту є матеріали наведені в вітчизняній та закордонній літературі, законодавчих та нормативних актах, наукових працях вітчизняних та зарубіжних вчених та мережі Інтернет, статистичні дані. Розрахунки проведені на основі навчального посібника «HoReCa: готелі» за редакцією А.А. Мазаракі, доктора економічних наук, професора, академіка НАПН України, заслуженого діяча науки і технік. Практичне значення одержаних результатів виступають в ролі пропозицій щодо проектування підприємства готельного господарства відповідно до вимог індустрії гостинності