Кафедра Менеджменту Готельно-Ресторанного Бізнесу
Постійне посилання на фонд
Переглянути
Перегляд Кафедра Менеджменту Готельно-Ресторанного Бізнесу за Автор "Анікіна Орина"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Міжнародна конкурентоспроможність мережі кафе-барів «DRUЗІ CAFE»(КНТЕУ, 2020) Анікіна ОринаАктуальність дослідження обумовлена тим, що проблеми зростання конкуренції на вітчизняному ринку змушують вітчизняні компанії виходити на нові ринки збуту, зокрема – міжнародні, проте в цьому випадку необхідним є розробка ефективності стратегії виходу підприємства на нові ринки збуту, причому ця стратегія повинна бути конкурентоспроможною. Метою дослідження є розробка напрямів підвищення міжнародної конкурентоспроможності та формування ефективної міжнародної конкурентної стратегії вітчизняної мережі кафе з урахуванням результатів теоретичного та практичного аналізу, проведеного в процесі написання роботи. Для досягнення поставленої мети вирішено наступні завдання дослідження: проаналізувати наукові підходи до формування міжнародної конкурентоспроможності; навести особливості формування міжнародної конкурентоспроможності закладів ресторанного господарства; надати організаційну характеристику сервісної діяльності мережі; навести комплексну оцінку спроможності виходу мережі на міжнародний ринок; проаналізувати чинники формування міжнародної конкурентоспроможності мережі; здійснити формування стратегії фокусування для виходу на міжнародний ринок. Об’єкт дослідження – процес формування міжнародної конкурентоспроможності національної мережі кафе-барів Предметом дослідження є теоретичні та прикладні засади забезпечення міжнародної конкурентоспроможності національної мережі кафе-барів. ( дивися як у завданні) Методи дослідження: методи теоретичного пізнання, за допомогою яких було розкрито сутність, значення та особливості конкурентоспроможності підприємства на міжнародному ринку, а також наведено методичні підходи до формування міжнародної конкурентної стратегії підприємства; методи економічного аналізу, за допомогою яких було здійснено аналіз фінансово-господарської діяльності досліджуваного підприємства та його конкурентних позицій; діалектичний та абстрактно-логічний (для узагальнення та формулювання висновків). Структура дослідження передбачає наявність вступу, трьох основних розділів, висновків, списку використаних джерел та додатків. Практичне значення дослідження полягає у розробці конкурентної стратегії виходу вітчизняної мережі кафе на міжнародні ринки збуту. Інформаційна база дослідження представлена матеріалами навчальних посібників та підручників, наукових статей, Інтернет-джерел. Науковці, що досліджували дану тему: Портер М., Продан Г., Савіна Н.Б., Шипуліна В.О., Деппер Д., Серрато Д. та ін.