Кафедра Ресторанних і Крафтових Технологій
Постійне посилання на фонд
Переглянути
Перегляд Кафедра Ресторанних і Крафтових Технологій за Автор "Шевчук Володимир"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Бізнес проект ресторану формату «UKRAINIAN CUSINE» у місті Києві(КНТЕУ, 2020) Шевчук ВолодимирАктуальність теми бізнес-ідея проекту полягає у відкритті ресторану української кухні, яка в сучасних умовах може бути конкурентоспроможною на ринку ресторанних послуг. Актуальність теми дослідження визначається тим, що в сучасних умовах глобалізації економічних процесів і, як наслідок, постійно змінних параметрів зовнішнього середовища, різкого загос трення конкуренції, певний науковий і практичний інтерес представляє проблема формування програми розвитку підприємства ресторанного бізнесу. Сьогодні українським підприємствам, які працюють у сфері ресторанного обслуговування, необхідно здійснювати пошук шляхів досягнення стійких конкурентних позицій, використовуючи сучасні здобутки економічної науки. Через глобальну фінансову кризу українські підприємства ресторанної галузі відчувають зменшення потоку відвідувачів. Успішний розвиток підприємства ресторанного бізнесу неможливий без розробки стратегічного планування його діяльності. Як результат виявлення сильних і слабких місць підприємства ресторанної галузі, конкурентна стратегія надають можливість максимально удосконалити його діяльність та виявити приховані потенційні можливості. Оцінка конкурентної стратегії підприємства ресторанного господарства також є важливою процедурою при здійсненні фінансово-господарської діяльності і формування послуг. Особливості формування програми розвитку підприємств ресторанного бізнесу розкриті у працях таких науковців, як Бутенко О.П., Стрельченко Д.О., Гакова М. В., Гірняк Л.І., Гросул В. А., Іванова Т. П., Гудзь О.І., Захарчин Р.М., Золотаревський А.В., Крахмальова Н. А., Погорелов Ю.С., Присакар І. М., Саух І.В., Семенов В. Ф., Жилович Ю. І., Ступчук С.М., Тур О.В. та інші. Вивчення літературних джерел свідчить про необхідність подальшого обґрунтування теоретичних та практичних засад формування програми розвитку на підприємствах ресторанного бізнесу. Мета випускної кваліфікаційної роботи – за результатами комплексу організаційно-технологічних, дослідницько-інноваційних та маркетингових методів та з урахуванням вимог НАССР та ISO розробити проект об’єкта ресторанного бізнесу. Досягнення мети передбачає вирішення ряду завдань, а саме: - обгрунтувати локація, нейминг та атмосферу закладу готельного господарства; - розробити організаційний план; - здійснити розробку концептуального меню та плану випуску продукції; - обґрунтувати механізм організації виробництва з урахуванням енергоефективності; - запропонувати напрямки впровадження системи контролю якості та безпечності ресторанної продукції; - оцінити бюджет та термін окупності проекту; - за економічними показниками оцінити перспективи подальшого розвитку закладу. Об’єкт дослідження – процес бізнес-проектування ресторану української кухні. Предмет дослідження – методичні та прикладні засади бізнес-проектування ресторану української кухні.