Кафедра Ресторанних і Крафтових Технологій
Постійне посилання на фонд
Переглянути
Перегляд Кафедра Ресторанних і Крафтових Технологій за Автор "Турій Віталій"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Бізнес проект ресторану формату «ASIAN CUISINE » у місті Києві(КНТЕУ, 2020) Турій ВіталійАктуальність теми в сучасних умовах господарювання спостерігається значне поширення кількості ресторанних закладів та розширення сегменту надання ресторанних послуг. Це пов’язано з декількома обставинами: По-перше, в Україні в загальному спостерігається тенденція розвитку підприємництва, в тому числі й в сфері ресторанного господарства; По-друге, в Україні останнім часом відбувається зміна харчової поведінки населення, наслідком чого став той факт, що все більша частина населення обирає ресторанне харчування замість готування їжі вдома. На сьогодні спостерігається широка пропозиція на ринку ресторанних послуг. Водночас, певна частина відвідувачів залишаються незадоволеними через наявність великої кількості майже однакових закладів, схожих та набридлих меню та відсутність в існуючих закладах власної цікавої для споживача концепції, яка б була цікавою для споживача ресторанних послуг. Це й зумовило необхідність розробки проекту ресторану формату «Asian cuisine» у місті Києві із власною атмосферою та концепцією закладу. Мета випускної кваліфікаційної роботи – за результатами комплексу організаційно-технологічних, дослідницько-інноваційних та маркетингових методів та з урахуванням вимог НАССР та ISO розробити проект об’єкта ресторанного бізнесу. Відповідно до поставленої мети визначено наступні завдання: Обґрунтувати головні концептуальні засади проектованого закладу: локацію, неймінг, атмосферу; Скласти організаційний план ресторану формату «Asian cuisine»; Розробити концептуальне меню та скласти план випуску продукції; Надати графічне зображення організації виробництва з урахуванням енергоефективності; Визначити систему контролю якості та безпечності ресторанної продукції; Скласти бюджет проекту та визначити термін окупності; Обґрунтувати програму розвитку. Об’єкт дослідження – процес бізнес-проектування об’єкта ресторанного бізнесу за визначеним ним форматом . Предмет дослідження - теоретичні, методичні та прикладні засади ефективного функціонування та стратегічного розвитку закладу ресторанного господарства. В процесі дослідження були використані загальнонаукові та специфічні методи: аналіз, синтез, метод наукової абстракції, арифметичний підрахунок, структурування, узагальнення тощо. Теоретичною і методологічною базою даної роботи виступають: наукові праці, присвячені актуальним питанням проектування закладів ресторанного господарства, публікації періодичних видань, матеріали науково -практичних конференцій, учбова та методична література, законодавчі акти України тощо. Розрахунки проведені на основі навчального посібника «HoReCa: ресторани» за редакцією А.А. Мазаракі, доктора економічних наук, професора, академіка НАПН України, заслуженого діяча науки і технік.