Кафедра Ресторанних і Крафтових Технологій
Постійне посилання на фонд
Переглянути
Перегляд Кафедра Ресторанних і Крафтових Технологій за Автор "Снаговський Артур"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Бізнес проект ресторану формату «Fine dining» у місті Києві(КНТЕУ, 2020) Снаговський АртурАктуальність теми ресторанне господарство України стало однією з перших галузей економіки, що перейшла на ринкові відносини. На сьогоднішній день ресторанний бізнес є перспективним напрямом для довгострокових інвестицій, які можуть окупитися за 1-3 роки, при рівні рентабельності 15-30%. Незважаючи на це, він є одним з найбільш ризикових, оскільки між закладами склалася сильна конкуренція в розрізі безлічі характеристик. В умовах жорсткої конкуренції процес управління підприємствами ресторанного бізнесу потребує принципово нового підходу до форм організації, видів та методів діяльності, зокрема рестораторам доводиться докладати все більше зусиль для того, щоб споживач зміг ідентифікувати їх заклад серед інших підприємств ресторанного господарства. Метою даної роботи є проектування ресторану формату «Fine dining» у місті Києві. Ресторанне господарство являється одним із найбільш рентабельних галузей світової економіки XXI ст. і стає провідним напрямом економічного і соціального розвитку. Сьогодні саме сфера послуг формує економіку багатьох держав, регіонів, стає важливим чинником стабільного розвитку світової індустрії гостинності. Основне призначення ресторанного господарства – забезпечення населення кулінарною продукцією, організація високого рівня обслуговування відповідно до його потреб та організація дозвілля. На сьогоднішній день ресторани, як ніколи раніше, пропонують широкий асортимент послуг споживачам продукції та послуг ресторанного господарства. Але функціонування цієї галузі на макрорівні неможливе без її функціонування на місцевому рівні, так як всі заклади ресторанного господарства розміщуються і діють в тих чи інших населених пунктах. Завданнями роботи є: визначити концептуальні засади діяльності ресторану формату «Fine dining» у місті Києві; провести маркетингові дослідження ринку ресторанних послуг у обраній місцевості; обґрунтувати місце розміщення ресторану формату «Fine dining», охарактеризувати цільові групи споживачів; розробити неймінг, загальну концепцію ресторану формату «Fine dining», концепцію дизайну та сервісу; визначити і обґрунтувати організаційно-правовий статус суб’єкта підприємницької діяльності; визначити умови та чинники забезпечення процесу обслуговування; обґрунтувати вибір просторового рішення торговельної зали, обладнання та інвентарю, організацію роботи персоналу ресторану формату «Fine dining»; визначити перелік приміщень для здійснення виробничого процесу підприємства ресторанного господарства; розробити організаційний дизайн і визначити функції кожної структурної одиниці; розрахувати загальну площу виробничих приміщень ресторану; обґрунтувати організацію сервісних процесів у ресторані, функціональні показники роботи його структурних підрозділів; визначити кадрове забезпечення виробничих та сервісних процесів; обґрунтувати операційні доходи об’єкта, обсяги та структуру операційних активів; розробити план із праці та спланувати поточні витрати; сформувати операційний прибуток у перший рік функціонування підприємства; оцінити ефективність капітальних вкладень, визначити термін окупності проекту. Об’єкт досліджень: проект ресторану формату «Fine dining» у місті Києві. Предмет досліджень: ресторан формату «Fine dining» на 80 місць. Методи дослідження: аналіз, порівняння, систематизація, моделювання, експеримент, розрахунковий метод, узагальнення. Практична значущість отриманих результатів полягає розроблені і впроваджені проекту нового підприємства ресторанного господарства формату «Fine dining» в місті Києві, це високорентабельне піджприємство, яке задовольнить потреби потенційних відвідувачів у високоякісному комплексному ресторанному продукті.