Кафедра Ресторанних і Крафтових Технологій
Постійне посилання на фонд
Переглянути
Перегляд Кафедра Ресторанних і Крафтових Технологій за Автор "Рунчев Максим"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ БІЗНЕС ПРОЕКТ РЕСТОРАНУ ФОРМАТУ «PAY WHAT YOU LIKE» У МІСТІ КИЄВІ(КНТЕУ, 2020) Рунчев МаксимАктуальність дослідження. На сучасному етапі розвиток підприємств ресторанного бізнесу залишається одним з пріоритетних напрямків економічного зростання. Формування потенціалу функціонування закладів ресторанного бізнесу - це один із пріоритетних напрямів менеджменту. Із позицій менеджменту результативність організації безпосередньо залежить від ефективної діяльності її людських ресурсів. Проектування закладу ресторанного господарства передбачає врахування ряду організаційних характеристик, особливостей розвитку бізнесу. Також організаційна складова проектування ресторану тісно пов’язана з урахуванням особистісних, соціально-психологічних, мотиваційних чинників виступає важливою складовою системи управління підприємствами ресторанного бізнесу. Тому дослідження організаційних аспектів проектування ресторанного бізнесу дозволяє визначити перспективні шляхи підвищення ефективності його використання. Аналіз останніх досліджень та публікацій. Особливості організаційної складової проектування закладів ресторанного господарства розглянуто у працях таких авторів, як Білецька І.М., Вінтоняк С. М., Кісь Я. П., Чирун Л. Б., Гакова М. В., Гакова М. В., Козак К. Б., Г. Ф. Маркова., Козубова Н. В., Літинська В. А., Мілашовська О.І., Грянило А.В., Ніфатова О.М., Ковальова К.Л., Пилипенко О. В., Пислару І. О., Присакар І., Ткаченко О. П., Томаля, Т.С., Фальченко О. О. та інші. Вивчення літературних джерел свідчить про необхідність подальшого обґрунтування теоретичних та практичних засад організаційного проектування на підприємствах ресторанного бізнесу. Основна бізнес-ідея проекту полягає у відкритті закладу PWYW, який може бути прибутковим та отримати вектори стабільного розвитку на ринку ресторанних послуг м. Києва. Мета проекту – за результатами комплексу організаційно-технологічних, дослідницько-інноваційних та маркетингових методів та з урахуванням вимог НАССР та ISO розробити проект PWYW, який функціонуватиме на ринку ресоранних послуг м. Києва. Досягнення мети передбачає вирішення ряду завдань, а саме: - Обгрунтувати локація, нейминг та атмосферу закладу; - розробити організаційний план; - здійснити розробку концептуального меню та плану випуску продукції; - Обгрунтувати механізм організації виробництва з урахуванням енергоефективності; - запропонувати напрямки впровадження системи контролю якості та безпечності ресторанної продукції; - оцінити бюджет та термін окупності проекту; - за економічними показниками оцінити перспективи подальшого розвитку закладу. Об’єкт дослідження – процес бізнес-проектування суші-бару. Предмет дослідження – теоретичні, методичні та прикладні засади ефективного функціонування та стратегічного розвитку закладу.