Кафедра Ресторанних і Крафтових Технологій
Постійне посилання на фонд
Переглянути
Перегляд Кафедра Ресторанних і Крафтових Технологій за Автор "Марандін Олексій"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Бізнес проект ресторану "FAST FOOD" у місті Києві(КНТЕУ, 2020) Марандін ОлексійАктуальність теми основне призначення ресторанного господарства – забезпечення населення кулінарною продукцією, надання високого рівня обслуговування відповідно до його потреб, організація відпочинку та дозвілля. Визначальним критерієм вибору закладу ресторанного господарства споживачами є якість обслуговування та виготовленої продукції, тоді як престижність та зовнішній вигляд оздоблення відходять на другий план [22]. Основним засобом конкурентної боротьби 52% вважають ціну, 30% – якість продукції та асортимент, 15% – рекламу. В даному випадку ресторатори нехтують такими важливими чинниками, як якість обслуговування, інтер’єр, дотримання санітарно-гігієнічних норм, наявність кваліфікованого персоналу. Тому підприємства ресторанного господарства вимушені впроваджувати найновітніші сучасні тенденції розвитку, методи та методики як на рівні управління закладом, так і на рівні обслуговування. Сучасні тенденції розвитку у закладах ресторанного господарства є важливим елементом обслуговування туристів. Актуальним завданням на сьогодні є дослідження відкриття закладів ресторанного господарства в сучасних умовах економічної кризи та світової пандемії Covid-19. Різноманітні фундаментальні аспекти розвитку ресторанного господарства висвітлено в працях зарубіжних та вітчизняних учених, серед яких особливої уваги заслуговують наукові праці: Г. П′ятницької, С.В. Мельниченко, Л.І. Гірняк, В. Найдюк, М. Гінди, В.А. Гросул, Т.П. Іванової, О. Бутенко, І. Воловельської, О. Борисової та ін. Мета випускного кваліфікаційної роботи – за результатами комплексу організаційно-технологічних, дослідницько-інноваційних та маркетингових методів та бізнес-проект об’єкта ресторанного бізнесу. Відповідно до мети випускної кваліфікаційної роботи поставлені завдання, які становлять конкретні послідовні шляхи вирішення проблеми і зазначені в завданні до проекту. Під час написання випускної кваліфікаційної роботи було використано такі методи дослідження: - системного аналізу для визначення концепції ресторану, стратегії розвитку підприємства; - економічного прогнозування аналізу для оцінки економічних передумов діяльності проектованого закладу. Об’єкт дослідження – процес бізнес-проектування об’єкта ресторанного бізнесу за визначеним форматом. Предмет дослідження – теоретичні, методичні, технологічні та прикладні засади застосування ресторанних технологій ресторанного бізнесу у бізнес -проектуванні. Інформаційну базу під час написання випускної кваліфікаційної роботи склали підручники, публікації у пресі, матеріали науково -практичних конференцій, статистичні дані, інтернет-ресурси та власні спостереження. Розрахунки проведені на основі навчального посібника «HoReCa:ресторани» за редакцією А.А. Мазаракі. Наукова новизна одержаних результатів полягає в наступному: випускна кваліфікаційна робота на основі осмислення концептуальних положень та сервісного управління, обґрунтовано теоритичні та методологічні засади проектування ресторану «Fast food» у м. Києва.