Кафедра Ресторанних і Крафтових Технологій
Permanent URI for this community
Browse
Browsing Кафедра Ресторанних і Крафтових Технологій by Author "Маковець Олександра"
Now showing 1 - 1 of 1
Results Per Page
Sort Options
Item Бізнес проект ресторану формату «Free Flow» у місті Києві(КНТЕУ, 2020) Маковець ОлександраАктуальність дослідження. В даний час ресторанний бізнес в Україні і по всьому світу розвивається бурхливими темпами. Багато відвідувачів обирають саме ресторани для проведення урочистих заходів, будь-то весілля, дні народження або інші важливі події. Більшість офісних співробітників воліє скористатися послугами кафе під час обідньої перерви або важливої робочої зустрічі. Всі ці чинники підштовхують заклади ресторанного господарства вести велику конкурентну боротьбу за відвідувачів, створювати такі маркетингові стратегії, які приносили б максимальний прибуток і сприяли залученню нових клієнтів. Аналіз останніх досліджень і публікацій. Головні аспекти розвитку сфери ресторанного бізнесу розглядалися у працях вітчизняних та зарубіжних авторів, а саме: В.Варфоломієвої, Г. Костенюкова, А. Аветисової, В. Антонової, В. Архипова, Л. Нечаюк, В.Пивоварова, Г. П'ятницької, О. Сватюк, Н. Телеш, К. Егертон-Томас та ін. Мета випускної кваліфікаційної роботи – за результатами комплексу організаційно-технологічних, дослідницько-інноваційних та маркетингових методів та бізнес-проект об’єкта ресторанного бізнесу та з урахуванням вимог НАССР та ISO розробити проект об’єкта ресторанного бізнесу. Виходячи з мети поставлено наступні завдання випускної кваліфікаційної роботи: - надати характеристику обраної локації, конкурентного середовища функціонування ресторану та споживчих сегментів ринку. - розробити неймінг та атмосферу закладу. - обґрунтувати організаційний план закладу; визначити структуру, системи і процедури управління. - визначити особливості концептуального меню ресторану формату «Free Flow». - спрогнозувати динаміку попиту на продукцію та послуги. Розробити виробничу програму закладу. - провести організацію виробництва з урахуванням енергоефективності. - розробити систему контролю якості та безпечності ресторанної продукції. - обґрунтувати операційні доходи закладу, обсяги та структуру операційних активів. Сланувати поточні витрати, сформувати операційний прибуток у першому році функціонування та основні економічні показники діяльності на перші п’ять років. Оцінити ефективність капітальних вкладень та термін окупності проекту. Об’єкт дослідження – процес бізнес-проектування об’єкта ресторанного бізнесу за визначеним форматом. Предмет дослідження – теоретичні, методичні, технологічні та прикладні засади застосування ресторанних технологій ресторанного бізнесу у бізнес-проектуванні. Практична реалізація. Прийняті у випускній кваліфікаційній роботі рішення можуть стати основою для будівництва ресторану формату «Free Flow» у м. Києві. Інформаційною базою дослідження є законодавчі та нормативні акти, що регламентують роботу закладів ресторанного господарства, закони України, наукові видання вітчизняних та іноземних авторів, матеріали періодичного друку, статистичні дані та інтернет-ресурси. Розрахунки проведені на основі навчального посібника «HoReCa: ресторани» за редакцією А.А. Мазаракі. При виконанні випускної кваліфікаційної роботи використовувалися наступні методи дослідження: порівняння, аналіз, синтез.