Кафедра Ресторанних і Крафтових Технологій
Permanent URI for this community
Browse
Browsing Кафедра Ресторанних і Крафтових Технологій by Author "Гудзь Дмитро"
Now showing 1 - 1 of 1
Results Per Page
Sort Options
Item Бізнес проект ресторану формату «VEGETERIAN FOOD» у місті Києві(КНТЕУ, 2020) Гудзь ДмитроАктуальність теми ресторанний бізнес це важлива складова індустрії гостинності, яка залежить від багатьох факторів: політичної нестабільності, економічної кризи тощо. Підприємства харчування ведуть між собою постійну боротьбу за сегментацію ринку, пошук нових та утримання постійних споживачів. У зв’язку з цим перед рестораторами стоїть потреба в створенні конкурентоспроможного закладу ресторанного господарства із конкурентними перевагами в наданні послуг. Для цього необхідно враховувати розвиток ринку ресторанних послуг та головні тренди гостинності, які постійно змінюються в залежності від уподобань споживачів. В деяких країнах для вивчення та керування споживацьким досвідом використовують інноваційні технології, які дозволяють аналізувати потреби гостей та створювати перс оналізовані пропозиції з врахуванням смаків та уподобань кожного. За результатами аналізу ресторанного бізнесу протягом наступних років збережеться тренд правильного харчування, здорового способу життя, екологічність та свідомий підхід до використання прир одних ресурсів, тому актуальним є проектування ресторану формату « Vegetarian food ». Аналіз останніх досліджень і публікацій. Основні тенденції щодо розвитку галузі ресторанного господарства, концептуальний підхід та питання конкурентоспроможності закладу розглядалися у працях вітчизняних та зарубіжних авторів: Г. П'ятницької, С. Мельниченко, О. Сватюк, А. Аветисової, Е. Заднепровскої, В. Архипова, А. Котельнікова, Л. Нечаюк, В. Пивоварова, Н. Телеш, К. Егертон-Томас. Мета випускного кваліфікаційної роботи – за результатами комплексу організаційно-технологічних, дослідницько -інноваційних та маркетингових методів та бізнес-проект об’єкта ресторанного бізнесу. Відповідно до поставленої мети визначено наступні завдання: - обгрунтувати локаці ю проектованого ресторану формату « Vegetarian food », розробити неймінг та атмосферу; - визначити організаційний план підприємства; - розробити концептуальне меню, скласти план випуску продукції ; - структурувати виробництво з урахуванням енергоефективності та провести підбір устаткування виробничих цехів; - надати характеристику с истеми контролю якості та безпечності ресторанної продукції ; - розробити бюджет та визначити термін окупності . Об’єкт дослідження – процес бізнес-проектування об’єкта ресторанного бізнесу за визначеним форматом. Предмет дослідження – теоретичні, методичні, технологічні та прикладні засади застосування ресторанних технологій ресторанного бізнесу у бізнес -проектуванні. Практичне значення одержаних результатів полягає в можливості їх застосування для покращення здійснення проектування та розроблення концепції ресторану формату « Vegetarian food ». Методологічну основу дослідження складають системний, структурно -функціональний та порівняльний методи