Кафедра Менеджменту
Постійне посилання на фонд
Переглянути
Перегляд Кафедра Менеджменту за Автор "Малашко Анна"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Формування системи мотивації праці на підприємстві (за матеріалами ТОВ «ЛАПША БАР», м. Київ)(КНТЕУ, 2020) Малашко АннаАктуальність теми. На сьогоднішній день, мотивація працівників будь-якого підприємства займає одне з найголовніших місць в управлінні підлеглими, оскільки це символізує характер їх поведінки. Більше того, виконання поставлених самої організації – це головне завдання правильного управління персоналом. На жаль, використовуючи традиційні (звичайні) методи матеріального стимулювання чи суворий зовнішній контроль, чи контроль над заробітною платнею, використання штрафів – унеможливлює розвити ці якості у працівника. Таким чином, лише ті працівники, які насправді усвідомлюють сенс своєї діяльності, воліють до досягнення цілей самої організації, можуть розраховувати на високий результат. Тож орієнтація працівників на досягнення цілей організації є основним завданням менеджменту персоналу, а забезпечити її реалізацію можна, тільки використовуючи ефективну систему мотивації. Мотив «всередині» людини, тому має свій, «особистий» характер, який, звісно, залежить від багатьох зовнішніх та внутрішніх факторів впливу на людину, а також від впливу інших паралельно виникаючих мотивів. Поведінка людини переважно визначається не однією причиною, а їх сукупністю, де вони перебувають у співвідношенні один до одного з точки зору взаємодії на людину. Проблеми, що пов’язані з аналізом та створенням мотиваційної системи людського потенціалу та впровадження його на підприємстві задля ефективності, були досліджені у працях: мотивації персоналу присвячені праці таких науковців, як В.Жуковська, Ю. Грей., І.Гринько, Д. Джон, Д. Болдуїн, І. Борисенко, Р. Ільєнко., Д.Ровнова, А. Маслоу, М.Узун, Є.Чернявська, І.Шубала [1-10] та ін. Варто зазначити, що більшість авторів дослідили теоретичні та практичні проблеми мотивації, проте й досі є проблема створення мотиваційних стимулів ефективної праці, що впливає на підвищення конкурентоспроможності ресторану, особливо у кризових умовах. Саме ця необхідність вимагає подальших досліджень, що будуть спрямовані на удосконалення систем мотивації праці на досліджуваному підприємстві.