Факультет Технології та Бізнесу
Постійне посилання на фонд
Переглянути
Перегляд Факультет Технології та Бізнесу за Автор "Бугай Юля"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Бізнес проект бургерної у місті Києві(КНТЕУ, 2020) Бугай ЮляАктуальність дослідження полягає у тому, що заклади ресторанного бізнесу виконують важливі функції забезпечення населення послугами та продукцією, що є важливим не лише для розвитку внутрішньої кон’юнктури ринку, але і для економіки в цілому. Відкриття ресторану є дуже важливим та відповідальним завданням для його власників, яке передбачає не лише ґрунтовне вивчення ринку, визначення джерел фінансування, але і детальну розробку організаційно-технологічної схеми роботи майбутнього закладу. Формування проекту ресторану є важливим етапом при його створенні, від якого залежать функціональні характеристики роботи закладу, основні параметри обслуговування споживачів, об’єктно-просторові рішення, які формують атмосферу затишку та комфорту. Організація простору в залі і на кухні, внутрішня логістика, вибір концепції закладу формується ще на етапі проектування і залежить від його якості. Розробка оптимальної організаційної структури є важливим з позиції планування закладу потреби у трудових ресурсах, забезпечення належного рівня сервісного обслуговування. Питаннями організаційно-технологічних аспектів проектування закладів ресторанного господарства займалися ряд науковців, серед яких варто виділити таких авторів, як Апатенко Т.М., Вінтоняк С. М., Кісь Я. П., Чирун Л. Б. , Козубова Н. В., Літинська В. А., Мельниченко С.В, Пислару І. О., Присакар І., Фальченко О. О., Шаповал С.Л., Мазаракі А.А., Мельниченко С.В., Бойко М.Г., Ведмідь Н.І., Босовська М.В, Юр'єв В. І. та інші. Дослідження літературних джерел свідчить про необхідність подальшого обґрунтування теоретичних та практичних аспектів організаційно-технологічного проектування закладів ресторанного бізнесу в сучасних умовах. Основна бізнес-ідея проекту полягає у відкритті закладу ресторанного бізнесу формату «бургерна», який може бути прибутковим та отримати вектори стабільного розвитку на ринку ресторанних послуг м.Києва. Мета проекту– за результатами комплексу організаційно-технологічних, дослідницько-інноваційних та маркетингових методів та з урахуванням вимог НАССР та ISO розробити проект бургерної, яка функціонуватиме на ринку ресоранних послуг м. Києва. Досягнення мети передбачає вирішення ряду завдань, а саме: - обгрунтувати локація, нейминг та атмосферу закладу готельного господарства; - розробити організаційний план; - здійснити проектування основних операційних технологій для відкиття бургерної; - обґрунтувати проектування серісних технологій для відкиття бургерної; - оцінити бюджет інвестиційних витрат, витрат на оплату праці та необхідних податкових нарахувань на фонд оплати праці; - обгрунтувати планові показники собівартості, доходів та пстійних і змінних витрат закладу; - оцінити прибутковість та окупність проекту. Об’єкт дослідження– процес бізнес-проектування бургерної. Предмет дослідження – теоретичні, методичні та прикладні засади ефективного функціонування та стратегічного розвитку бургерної.